Új jelszó kérése
 

Melltartó: a nők titkos fegyvere

Melyik melltartó típust válasszam?

 

Szerencsére már nagy mellekre is számtalan féle melltartó típus közül választhatsz. :)

 

Minden melltartó csoportosítható 4 alapvető szempont szerint. Ez egyúttal fontos melltartó választási kritérium is a nőknél. Az egyes szempontok szerint ilyen melltartót szeretünk, vagy olyat, ritkán ilyet is-olyat is.

 

1.) Merevítő szerint

Merevítős melltartó vagy merevítő nélküli melltartó

 

A merevítő nélküli melltartókban nincs semmiféle plusz vas, merevítő, így nem szúr, nem nyom és nagyon kényelms.

 

Ugyanakkor a merevítős melltartók pedig jobban tartanak szebb mellformát adnak, mivel a merevítő szépen különválasztja a melleket és külön-külön rögzíti őket. A merevítő nélküliek pedig összenyomják a melleket.

 

Személy szerint, ha meg kell valahol jelennem, akkor mervítős melltartót viselek. Otthonra pedig a kényelmes merevítő nélkülieket választom.Azt válaszd, amelyikben jobban érzed magad. :)

 

2.) Szivacs szerint

Szivacsos vagy szivacs nélküli melltartó

 

A szivacsos melltartók szépen emelik, formázzák a nagy melleket is. Általában ezek a melltartók hoznak létre szép dekoltázst is.

 

A félig szivacsos melltartó kialakítás is nagyon népszerű fazon. Tőlünk keletebbre a legtöbb mellatartó ebben a fazonban készül. Itt az történik, hogy a kosár alsó része vékony szivaccsal bélelt, ami szépen megemeli a melleket. A felsőrésze pedig csipkéből készült, ami a mell formáját követve rásimul a viselőjére.

 

A klasszikus szivacs nélküli melltartó sokak kedvence. Pár évvel ezelőtt szinte még csak ez a sima fazon volt kapható, így sokunknak ez a legtermészetesebb, legkényelmesebb melltartó.

 

3.) Kosár varrása szetint

Varrás nélküli és varrott kosaras melltartó

 

Az, hogy legyen-e varrás a melltartó kosarán, vagy sem szintén vízválasztó a hölgyek körében. Ritka, hogy valaki mind a két félét egyformán szeresse. 

 

A varrás nélküli melltartó egyenletes, sima felületet ad. A szabott, varrot kosaras melltartó pedig piztosabban tart, jobban emel.

 

4.) Mennyit  takar, mennyit és hogyan enged láttatni a melltartó a melleidből (kosár fazonja)

 

 

Melltartó dekoltázs szerint

 

A telikosaras melltartó szinte az egész mellet takarja. Telt, puha mellekre ideális választás.

 

A félkosaras melltartó ahogy a neve is jelzi, szabadon hagyja a mell felső részét, alacsonyabban záródik, mint a telikosaras. Ha nem túl nagyok, puhák és teltek a melleid, akkor ez a fazon biztos jól fog állni neked.

 

A mélyen kivágott melltartó jellemzője, hogy a kosarakat összekötő híd (hivatalos nevén cvikli) alacsonyan van, így a mell középső részét engedi láttatni V alakban.  Figyeljük meg, hogy bár a kivágás mély, azért oldalról a kosár magasan szabott, ami biztossan tartja és kissé középre nyomja a melleket. Ideális választás kivágott felsők alá.

 

A dekoltált melltartó vízszintesen engedi láttatni a melleid felső részét. A vállpántok szélre esnek. Alulról felfelé nyomja a melleket, de összefelé nem. Ideális válaszás, ha alul teltek a melleid, de felül laposabbak.

 

+1.) Valamilyen speciális funkció szerint

 

A négy alapvető szemponton túl a melltartókat még számos speciális tulajdonságuk, funkciójuk alapján is csoportosíthatjuk. Lehenek szempontok amelyek fontosak nekünk.

 

Milyen anyagból készüljenek (csipke, pamut). Legyenek kényelmesek vagy tehermentesítőek, fontos lehet, hogy elől kapcsolóhatóak legyenek. Sportoláshoz kereshetjük a megfelelő sportmelltartót vagy kisbaba táplálásához szoptatós melltartót.

Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.