Melltartó alapok: hátpánt

A tökéletes melltartó titka a hátpántban rejlik!

 

A melltartó legfontosabb része a hátpánt. Ez a melltartó méret szám része, pl. a 85G-ből a 85. Ez cm-ben mért mell alatti méreted kerekítve. 

 

Túl bő hátpántú melltartóA hátpánt adja a melltartó tartásának 80%-át

 

Tehát a helyes melltartó méret azon áll, vagy bukik, hogy elég szoros-e a melltartód hátpántja!!!! Ezért kell a mell alatti méretet nagyon szorosan mérni!

 

Gondolj csak bele, a pánt nélküli melltartók nem léteznének, ha nem a hátpánt adná a tartás 80%-át. A vállpántok adják a maradék 20%-nyi tartást.

 

A problémák ott kezdődnek, ha ez az egyensúly felbomlik. Ekkor a melleid súlyát már nem a törzsed, nem a hátizmaid tartják, hanem a vállaid.

 

Ezért fájnak a vállaid a melltartótól

 

A vállizmok sokkal kisebbek, mint a hátizmok, ezért sokkal hamarabb elfáradnak. És már meg is van a túl bő hátpánt egyik tipikus tünete: fájnak a vállaid a mellek cipelésétől

 

Nincs semmi új a nap alatt. Nyilván te is tapasztaltad már, hogy ugyanazt a súlyt sokkal könnyebb cipelni egy hátizsákban, mint egy válltáskában!

 

Mégis a leggyakoribb hiba, amit a mi, nők elkövetünk az az, hogy túl bő hátpántú melltartót hordunk. Vagyis a melltartó méretünk szám része nagyobb, mint amire szükségünk lenne. Erről persze nem tehetnünk.

 

  • Egyrészt soha senki sem tanította meg nekünk, hogy hogyan kell megfelelő méretetű melltartót választanunk.

 

  • Másrészt az üzletekben sokszor nincs ott az olyan méretű melltartó, ami ideális lehet számodra. Az a melltartó, aminek elég szűk a hátpántja, és a cicid is kényelmesen elfér a kosarába, sehol sem buggyansz ki belőle, nem fúródik a merevítő a melledbe. Ezért vásárláskor a hátpánt méretben magasabb méretet választunk, csakhogy a cicink beleférjen valahogy a melltartó kosarába. (Ebből is látszik, hogy egy 80D-s mell és egy 85D-s mell kézzelfoghatóan különböző nagyságú. De erre majd külön kitérek az egyik következő cikkemben.)

 

Túl bő hátpántú melltartó

 

Mik a jelei annak, ha a melltartó pántod túl bő?

 

melltartó hibák

Legalább 4 ujjnyi távolságra el tudod húzni a pántot a hátadtól. Ehhez a művelethez  lehet, hogy kell egy segítő is ...

melltartó hibák

A vállpántjaid a válladba vágnak és a vállaid tartják meg a melleid súlyát.

melltartó hibák A hátpánt nem vízszintesen fut körbe, hanem felcsúszik a nyakad irányába.
melltartó hibák

Hurkák alakulnak ki a hátadon.

 

Ha  fenti jelek bármelyikét tapasztalod, akkor gyanús, hogy a melltartód hátpántja túl bő. Akkor ez egyben jel arra is, hogy ideje új melltartó után nézned!

 

Melltartós házi feladat!

 

Menj el egy fehérnemű üzletbe vagy kérj időpontot hozzánk a bemutatóterembe és próbálj fel egy hátmérettel kisebb melltartót, mint amit most hordasz!

Arra vigyázz, hogy ha a melltartód szám részét egy mérettel csökkented, akkor a kosarat növelned kell egy mérettel. Például ha most 85D-s melltartót hordasz, akkor próbálj meg egy 80E kosarast.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért kell növelni a melltartó kosarát, ha a hátát csökkentetted, akkor kattints ide!

 

Ne feledd, mit nyersz azzal, ha a neked megfelelő méretű melltartót hordod!

 

Szexisebbnek, magabiztosabbnak, vonzóbbnak fogod érzed magad!
Nőiesebb lesz az alakod!
Nyújtja a felsőtestedet, ezáltal karcsúbbnak látszol majd!
Igen, igen egy jó melltartó gyakorlatilag fogyaszt!
Megszűnnek a vállfájdalamid, jobb lesz a közérzeted.
Az egész napod energikusabban fog telni, jobb lesz a közérzeted.
Mivel mindenki a magabiztos, energikus, mosolygós emberekhez vonzódik, ezért könnyebben fogod meszerezni a megpályázott állást, könnyebben kötsz új ismeretségeket, izgalmasabbá válik az életed.
Webáruház készítés