A sportmelltartók 2 típusa

A sportmelltartóknak két alaptípusa van.

 

Hagyományos, belebújós, a melleket a testhez lapító sportmelltartó, azaz leszorítós sportmelltartó

Lefogadom, hogy a neked is legalább egy lapul a fiókjában ebből a típusból. Az alkatodtól, a választott sportodtól, és személyes szempontjaidtól függően ez a típus lehet, hogy jó neked, de az is lehet, hogy nem.

Ha azt szeretnéd, hogy a melleid ne nagyon ugráljanak sportolás közben, egy ilyen melltartó ideális lehet, feltéve, hogy maximum A vagy B kosaras melltartót hordasz. Ugyanis ezek a melltartók úgy működnek, hogy a mellkashoz szorítják, lapítják a melleket, ezzel megelőzve azok túlzott mozgását. De ezt a funkciót csak kisebb melleknél tudják ellátni.

Ha a mellméreted C vagy nagyobb, de olyan sportot űzöl, ami nem jár túl sok függőleges irányú, intenzív mozgással, akkor szintén megfelelő támasztást nyújthat számodra egy ilyen melltartó. Ilyen sport például a jóga.

Az viszont tény, hogy ez a típusú sportmelltartó nem ad olyan szép dekoltázst, és a fel-le vétele is macerás. Ha könnyen fel tudsz venni, egy ilyen belebújós sportmelltartót, az már eleve gyanús. Ha annyira rugalmas, hogy könnyen átférnek rajta vállaid, akkora a melleidet sem fogja megtartani.

 

Melleket szétválasztó, kapcsos sportmelltartó

A továbbiakban hívjuk őt szétválasztós sportmelltartónak

A szétválasztó sportmelltartó külön-külön támasztja meg a melleidet. A kisebb tömeget a fizika törvényei szerint könnyebb rögzíteni, a mozgását minimalizálni.

Ha olyan intenzív sportokat űzöl, mint a futás, vagy az aerobic, illetve ha nagyok a melleid, akkor nagyobb támasztásra lesz szükséged, mint amit egy egyszerű, belebújós, „leszorítós” sportmelltartó nyújtani tud.

Tehát ha C vagy nagyobb kosármérettel rendelkezel és valamennyire is intenzív mozgást végzel, akkor stabilabban fogja tartani a melleidet a szétválasztós sportmelltartó.

A melleket szétválasztó sportmelltartó további előnye, hogy szebb lesz a dekoltázsod. Igen, tudom, hogy van, akinek ez is fontos. Ráadásul a kapcsos hátpántnak köszönhetően könnyedén fel-le vehetők.

Webáruház készítés